Venue

Glass and Sunset

From the chapel, one strolls down a path through a natural forest – which terminates in an age-old pine, marking the entrance to the triple volume wings.

Much like the chapel, the design of the venue was based around allowing the surroundings to take centre stage. The structure of steel and glass overlooks four inter-leading dams, which become enormous mirrors at sunset.

The contemporary interior keeps to our philosophy of simplicity. The positioning of voile curtains allows for for a fluid transition from a boisterous 250 guest wedding, through to an intimate 100 guest event.

The literally, rock solid, bar can cater to any party as it serves both inside and outside. Pre-drinks on the lawn in front of the bar, overlooking the tiered dams, is the perfect setting for guests to take in the surroundings.

Details

Netherwood Venue is fitted with the following features:

  • Gas fireplaces throughout
  • Full height frameless glass doors and windows
  • Parquet dance floor in centre of venue
  • Double sided (interior and exterior) rock bar
  • Fully fitted catering kitchen
  • 2 ladies and 1 gents bathrooms

Netherwood also provides the following :

  • 250 white tiffany chairs
  • Rectangular trestle tables
  • White table cloths and serviettes
  • Crockery, cultery and glassware
  • Fully stocked bar
  • Podiums for speeches

All our facilities are strictly non-smoking.
For more information or a full stock list, please don’t hesitate to contact us.

History

The general curiosity of the renovation of the chapel led to the decision to develop the idea of a contemporary wedding venue - for the modern bride and groom. What was key in the development, was the desire to create a space that was intrinsically beautiful. The environment, the materials, and basic structure needed to become the strength - to achieve simple grace, not covered-up-and-coloured- in beauty. Since we wanted to maintain the feeling that you are on a farm in the country, but with an extra touch of class, we opted for a traditional farmshed steel structure. We then filled it in with glass, stone and sleeper wood.

Gallery